Keynote

Als je met een journalist praat, wordt het dan altijd opgenomen? En wat doet een journalist als je anoniem een datalek meldt? Joost Schellevis (NOS) en Daniël Verlaan (RTL Nieuws) werken nauw samen met hackers om nieuwsverhalen te maken. Op Hacker Hotel vertellen zij welke rol hackers in de journalistiek spelen, hoe journalisten te werk gaan en hoe hackers met journalisten (anoniem) kunnen samenwerken om belangrijke informatie in de publiciteit te krijgen.

Joost Schellevis (1989) maakt voor de NOS verhalen over technologie, met name over hacking, privacy en aftappen. Eerder werkte hij voor technologiewebsite Tweakers en als freelance ict-journalist. Ook maakt hij een podcast over technologie, Met Nerds Om Tafel, en maakt hij de nieuwsbrief Cybernieuwtjes over hacken en privacy.

Daniël Verlaan (1989) werkt bij RTL nieuws en doet onderzoek naar de duistere kant van het internet. Hij maakt verhalen over onder andere hackers, cybercrime en het dark web. Hij is ook auteur van Laat Je Niet Hack Maken, een gratis online handleiding om jezelf te beschermen tegen hackers. Eerder werkte hij als freelance techjournalist voor verschillende media.